Care e treaba cu un aspirator injectie extractie

Care e treaba cu un aspirator injectie extractie?

De ce te-ar interesa un aspirator injectie extractie? Fiindca este un utilaj tare bun, atat pentru curatarea tapiteriei auto, cat si pentru curatarea covoarelor si a canapelelor textile.

Adica, mai pe scurt, cumperi unul din acesta = fericire si munca usurata si pentru tine si pentru sotie/prietena.

Asadar, in cele ce urmeaza, o sa iti vorbim putin despre un astfel de utilaj, la ce se preteaza si cam cum se foloseste.

Ce inseamna, mai exact curatarea cu injectie extractie?

Curatarea uscata si curatarea cu sampon sunt eficiente cand vine vorba de intretinerea si reimprospatarea covorului.

Dar metoda prin injectie extractie iti permite sa cureti covorul in profunzime. Si nu numai covorul, ci si canapeaua textila sau tapiteria auto.

Este o metoda care implica un utilaj special – un aspirator injectie extractie – care functioneaza prin pulverizarea unei solutii speciale, cu spumare redusa, pe suprafata textila, care este mai apoi aspirata din nou in aparat.

Aceasta metoda, care curata si apoi aspira solutia imediat dupa, asigura o curatare profunda a fibrelor textile naturale sau sintetice.

Utilajul care face treaba asta arata cam asa:

Aspirator injectie extractie

Accesoriile cu care vine atunci cand il cumperi sunt acestea:

Accesorii aspirator auto injectie extractie

Cum se foloseste un aspirator injectie extractie pas cu pas

Tot procedeul este valabil atat pentru curatarea textilelor din casa cat si a celor din masina:

#1. Se pregateste suprafata

Inainte de toate, indeprteaza reziduurile mari de pe suprafata pe care vrei sa o cureti si aspira bine. Acum ar fi un moment bun sa scapi si de eventualele pete, caci acestea trebuiesc curatate mai temeinic.

Despre curatarea petelor am vorbit intr-un alt articol: “Solutie curatat tapiterie auto homemade“.

O treaba faina este ca poti aspira normal cu acelasi aspirator injectie extractie – pentru aspiratie normala, se scoate rezervorul pentru detergent si se inlocuieste cu filtrul lavabil din poliester.

#2. Curatarea propriu-zisa cu injectie extractie

Pregateste o solutie cu spumare redusa, ca de exemplu Textile Cleaner, in dilutia recomandata de producator. Pune aceasta solutie in rezervorul aspiratorului.

Poti folosi si o alta solutie pentru curatat textile, dar ai grija sa nu faca foarte multa spuma. O sa fie greu de curatat si nu se recomada nici pentru utilaj (o sa il umpli de spuma). Cel mai bine este sa mergi pe varianta unui produs special pentru folosirea impreuna cu aceste utilaje.

Daca suprafata textila pe care vrei sa o cureti este murdara tare, foloseste manerul pe care il ai la indemana (sus pe tija de aspirare) pentru a pulveriza mai multa solutie, astfel incat solventii sa poata rupe murdaria si sa o elibereze din fibrele tesaturii.

maner injectie extractie

Daca nu ai cine stie ce murdarie de curatat, poti merge direct pe injectie extractie. Incepe dintr-o margine, si mergi incet cu capul de aspirare peste suprafata.

Si tot asa pana termini de curatat toata suprafata.

#3. Clatirea suprafetei – asta doar daca nu ai folosit o solutie speciala cu spumare redusa

Pentru cei care nu au mers pe varianta recomandata si au folosit un oricare altfel de detergent, mai putin unul cu spumare redusa:

Daca suprafata textila mai are detergent, va trebui sa clatesti excesul cu apa curata si o laveta din microfibra stoarsa foarte bine, sau poti pune doar apa curata in rezervorul aspiratorului si poti relua “curatarea”.

#4. Uscarea suprafetei

Dupa curatarea cu un astfel de utilaj suprafata nu va ramane uda, dar tot va trebui sa o lasi putin la aer sa fii sigur ca este uscata complet, caci putina umezeala va avea.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 year ago

[…] Mai multe informatii despre aceasta maniera de curatare, poti citi in articolul “Care e treaba cu un aspirator injectie extractie?” […]