Curatare aer conditionat

Curatare aer conditionat – Fa-o singur!

Neglijarea sistemului de aer conditionat poate crea mai multe probleme decat pare. Cele mai importante, care apar in special, primavara, sunt date de aparitia fungilor, mucegaiului si bacteriilor. Acestea pot provoca alergii la nivelul ochilor si nasului.
Pe langa asta, mirosul emanat prin fantele de ventilatie nu este tocmai placut.

Tinand cont de toate acestea, ar fi indicat ca odata pe an sa cheltuiti ceva banuti si timp pentru a rezolva acasta problema.

Miros neplacut de la sistemul de ventilatie – primul semn

Cel mai evident si important semn ca este ceva in neregula cu sistemul de climatizare al masinii este mirosul neplacut care apare in interiorul habitaclului, in special dupa ce opriti clima. Trebuie sa aveti in vedere aici si filtrul de polen.

Atunci cand functioneaza, sistemul de ventilatie al masinii aduce odata cu aerul rece si diverse microparticule reziduale colectate din atmosfera. Acestea sunt filtrate si retinute de catre filtrul de polen care este atasat la gura de intrare a aerului in sistemul de ventilatie al masinii.

Schimbarea periodica a acestui dispozitiv ajuta considerabil la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul masinii.

Cum sa reimprospatati aerul conditionat?

Foarte putini stiu ca aceasta problema poate fi rezolvata si fara ajutorul unui specialist. Este suficient sa aveti o dupa amiaza libera.

Este recomandat sa faceti aceasta procedura cel putin odata pe an – de preferat primavara.

Cea mai comuna metoda de curatare este cea cu spuma de curatare aer conditionat, care actioneaza in doar cateva minute si poate fi folosita pentru toate tipurile de ventilatie – manuala, automana, multizonala.

Intregul proces arata cam asa:

– Localizarea si schimbarea filtrului de polen. In functie de modelul masinii, acest filtru se poate gasi in fata parbrizului, sub torpedou (compartimentul pentru manusi)…In general, el va fi amplasat inaintea sistemului si ventilatorului de aer conditionat. Cel mai bine este, ca inainte de toate, sa consultati manualul masinii dumneavostra.

– Inainte de a schimba filtrul, aspirati compartimentul in care se afla acesta, bineinteles, daca va permite spatiul.

– Tot inainte de a monta noul filtru de polen, aplicati spuma de curatare aer conditionat – K2 Clima Doktor. Pentru acest procedeu, introduceti cat mai adanc in compartiment furtunul recipientului si umpleti cavitatea cu spuma. Dupa acest pas, porniti aerul conditionat pe o putere minima, lasati spuma sa actioneze, timp in care mariti treptat puterea aerului conditionat. Mentineti asa pana la eliminarea completa a spumei. Dupa curatare puteti monta noul filtru de polen (adica dupa aproximativ 15 minute).

Curatarea cu acest produs se poate face si prin fantele de ventilatie de pe bord. Introduceti furtunul cat mai adanc si pulverizati spuma pe rand, in fiecare dintre fante. Si pentru aceasta procedura este necesar sa porniti clima pe putere minima. Cat timp actioneaza spuma, cresteti treptat puterea ventilatiei si mentineti pana la eliminarea completa a acesteia.

Si cam acesta este tot procesul! Sistemul de climatizare este curatat si reimprospatat. Nu uitati totusi ca dupa acest procedeu sa lasati putin masina cu usile deschise sa se aeriseasca bine.

Metoda II

Aceasta este metoda “tip grenada” care este mult mai simpla si rapida. Tot ce trebuie sa faceti este sa pulverizati continutul recipientului in interiorul masinii, sa porniti aerul pe recirculare, inchideti usile si asteptati 10 minute.

Sa explicam putin pe etape:

– Porniti aerul conditionat pe o temperatura cat mai joasa, la o putere de ventilatie cat mai mare. Foarte important: asigurati-va ca butonul pentru recircularea aerului din habitaclu este apasat.

– Rabatati scaunul soferului catre fata.

– Agitati bine recipientul K2 Klima Fresh si asezati-l in spatele scaunului soferului. Apasati spray-ul pana la pozitia de blocare. Asigurati-va ca ati inchis toate usile si geamurile. Lasati sa actioneze aproximativ 10 minute.

– Ultimul pas este sa deschideti toate usile si sa lasati putin masina sa se aeriseasca bine.

Asadar, orice metoda ati alege, asigurati-va ca mentineti sistemul de climatizare mereu curat, in special pe timpul verii, cand folosirea lui devine o necesitate din ce in ce mai mare.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments