Curatare bord auto in trei maniere

Pentru iubitorii de automobile o vopsea lucioasa, jante cosmetizate si anvelope de un negru perfect este foarte important.
Noi credem insa ca este la fel de importanta si o customizare a bordului auto. Este totusi un element pe care “il avem in vedere” destul de mult timp, pe tot parcursul unei plimbari.
Si cum putem avea grija de bordul masinii?

Raspuns simplu, optiuni multe

Raspunsul este relativ simplu. Dar, in realitate, facem o plimbare pana la magazinul de cosmetice auto si odata ajunsi in fata raionului, pierdem o gramada de timp pentru a alege un produs potrivit nevoilor noastre din multitudinea de optiuni.

Produse lichide, spray-uri, silicon parfumat, silicon lucios sau mat… Cu ce difera un produs de cosmetizare bord auto fata de celalalt? Si, cel mai important, care este cel mai potrivit pentru masina mea?

Numarul mare de produse de detailing auto disponibile pe piata este, in fapt, un raspuns al preferintelor automobilistilor. Dar, ca si posesor de masina, eventual pasionat, trebuie sa tinem cont ca materialele folosite la fabricarea bordurilor auto sunt si ele de o varietate larga. Fiecare reactioneaza diferit la solutiile de intretinere pe care le aplicam, fiind destul de greu sa ne dam seama imediat dupa aplicare daca produsul este potrivit sau nu pentru bordul masinii noastre.
Anumite borduri vor arata mai bine atunci cand se aplica un finish lucios, in special cele care sunt facute dim materiale lucioase/refractare direct din fabrica. Daca insa masina a fost echipata cu un bord din material care absoarbe razele luminoase, este mai bine sa incercati un finish mat.

Teste

In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva teste realizate cu diferite produse K2, pe diferite tipuri de bord. Am facut aceste teste pentru a incerca sa lamurim, pe cat posibil, diferenta dintre produse si rezultatul final asupra suprafetei.

Pentru a se putea vedea diferenta cat mai bine, lustruirea s-a facut doar pe partea dreapta a bordului. Esantionul de test a inclus trei masini tratate cu trei produse diferite. Toate produsele folosite au revitalizat suprafata, au protejat-o de razele UV, lasand in acelasi timp o aroma placuta in interiorul masinii.

Principala diferenta a fost efectul vizual, care nu a depins numai de produsul folosit ci si de materioalul folosit la fabricarea bordului.

Primul test a fost facut pe un Nissan Almera cu o varsta de 15 ani. Pe acesta am aplicat K2 Polo Cockpit – silicon lucios pentru bord. Folosind acest produs pentru curatare bord auto, am reusit sa restauram culoarea originala si luciul bordului. Asta se poate observa in imaginile de mai jos.

Cel de-al doilea produs – K2 Polo Protectant silicon mat pentru bord – a fost testat pe un Suzuki Swift, model 2008. O masina moderna de oras, cu bord fabricat din material mat. Produsul nu a facut decat sa scoata in evidenta culoarea si aspectul mat al suprafetei. Imediat dupa aplicare, s-a putut observa un oarecare luciu, dar dupa lustruirea cu o laveta moale din microfibra, suprafata a devenit mata.

Pentru cea de-a treia masina, un Seat Leon cu 5 ani vechime, am folosit K2 Omega. Acesta este un gel care reda un luciu delicat. Rezultatul a confirmat asteptarile, bordul capatand doar un luciu usor, intocmai ca si cel original.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
2 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 year ago

[…] Te putem ajuta si aici cu mai multe informatii: Curatare bord auto in trei maniere. […]

trackback
1 year ago

[…] Curatare bord auto in trei maniere Solutie curatat tapiterie auto homemade Like si share: […]