Detailing auto

Detailing auto

Detailing-ul auto reprezinta curatarea, restaurarea si finisarea de calitate a unui autovehicul, pe interior si/sau exterior.

Procedurile de detailing auto nu se confunda cu spalarea si ceruirea. Acestea din urma se fac la spalatoriile auto, cu toate ca exista firme care ofera aceste servicii ca si pachet.

Spalarea si ceruirea masinii sunt procedee standard, disponibile la orice spalatorie auto, prin care se curata exteriorul masinii si nimic mai mult. Detailing-ul auto duce aceste procedee putin mai departe, mai in detaliu, mai calitativ si minutios. Se concentreaza in special pe interiorul masinii, dar nu in exclusivitate.

Detailing-ul auto presupune, in acelasi timp, si o igienizare temeinica a masinii.

Componente ale Detailing-ului auto

Aceasta procedura se imparte, de cele mai multe ori, in doua categorii: detailing interior si detailing exterior. Produsele si serviciile aferente sunt si ele bazate pe aceasta categorisire.

Detailing-ul exterior implica curatarea, restaurarea sau imbunatatirea aspectului caroseriei, a ornamentelor cromate, parbrizului, lunetei si geamurilor laterale, jantelor si anvelopelor, si, in general, a oricaror suprafete si componente vizibile pe exteriorul masinii.

Pentru aceste proceduri, se utilizeaza o gama larga de produse si tehnici de detailing auto. Se tine cont de tipul si starea suprafetelor de lucru, sau preferintele detailer-ului. Produsele includ, fara limitare insa, detergenti si degresanti fara acizi (pentru a descompune murdaria dificila), plastilina pentru detailing (pentru a indeparta murdaria persistenta care nu poate fi indepartata in timpul unei spalari standard), ceara auto si polish auto (pentru a restaura suprafata si a imbunatati reflexia), diverse aplicatoare, perii si lavete de uscare si lustruire.

Detailing-ul interior implica o curatare profunda a intregului habitaclu auto. In ultimii 50 de ani, interioarele auto au ajuns sa cuprinda o varietate de materiale precum vinil, piele, material sintetic, diverse fibre naturale, compozitii din fibra de carbon, materiale plastice, lemn sau alte materiale. Toate acestea necesita utilizarea de tehnici diverse si tot atat de multe produse de curatare.

Magia detailing-ului interior consta in acordarea timpului necesar pentru a curata si restaura masina pe cat de aproape de nou se poate. De cele mai multe ori, pentru a putea curata temeinic interiorul masinii, sunt indepartate scaunele din fata si bancheta.

Aspirarea temeinica a interiorului este o procedura standard. Petele de pe tapiterie se pot indeparta folosind utilaje si produse de curatare cu aburi, produse chimice lichide si spumante. Suprafetele neporoase precum bordul, panoul interior al usii, consola de bord si volanul pot fi lustruite cu ajutorul unor solutii speciale pana la luciu.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments