echipamente pentru spalatorii auto

Intretinerea echipamentelor pentru spalatorii auto I

Mentinerea unei afaceri productive si profitabile trebuie sa fie o prioritate pentru orice proprietar de spalatorie auto de succes.
Adoptarea unui plan eficient de intretinere poate asigura operatiuni productive si profitabile pentru spalarea masinilor.

Cu toate acestea, proprietarii si operatorii nu pot indeplini acest obiectiv atunci cand apare o problema in ceea ce priveste echipamentele. Daca acestea ajung la un grad ridicat de deteriorare pot duce la reparatii costisitoare. In cel mai rau caz, pot forta inchiderea afacerii.

Un business de spalatorie auto poate fi privit ca si o linie de productie. Pe o parte intra masinile murdare, iar pe cealalta acestea trebuie sa iasa curate si sa indeplineasca asteptarile clientilor.
Pentru ca aceasta “linie de productie” sa mearga ca pe roate, fiecare echipament si piesa din cadrul spalatoriei auto trebuie sa isi indeplineasca scopul. Daca una dintre piele sau un echipament nu functioneaza corespunzator, la final veti fi prestat un serviciu care nu satisface asteptarile clientului. Implicit, veti depune forta de munca in plus pentru a remedia situatia.

Asadar, trebuie sa asigurati servicii de calitate pentru a avea cilenti fericiti. Asa ca intretinerea corespunzatoare a tuturor echipamentelor si pieselor din spalatorie este cruciala. Aceasta nu trebuie a fi privita ca si un cost de scadere. Privit-l mai de graba, ca pe o cale de a va proteja investitia.

Conduita preventiva vs. cea reactiva

Pentru spalatoriile auto si, in general, afacerile presatoare de servicii de cosmetica auto, care au experienta traficului intens si functionarea echipamentelor la capacitate maxima. Insa utilizarea acestora pana aproape de nefunctionare poate fi un joc foarte costisitor. Stresul suplimentar asupra unui aparat poate provoca ore sau chiar zile intregi de nefunctionare a afacerii datorita reparatiilor si totodata, o lezare a reputatiei.

Tocmai din aceste motive, costurile de intretinere ale utilajelor reprezinta o parte inegranta a afacerii, demne de luat in calcul inca de la inceput. Pretul efectuarii unei mentenante periodice inainte de esec va reprezenta o crestere mai mica a costului per masina in comparatie cu daunele aduse echipamentelor.

Principalele cauze ale defectiunilor la spalare sunt instalarea/functionarea necorespunzatoare si lipsa unei intretineri corespunzatoare a echipamentelor. Mai mult, desi componentele defectuase pot de asemenea provoca esecul echipamentului in ansamblul sau, acest lucru se intampla foarte rar si se intampla mai de graba la pornire sau in primele saptamani.

Proprietarii de spalatorii auto ar trebui sa cunoasca diferenta intre intretinerea preventiva si intretinerea reactiva. O lipsa de intretinere preventiva minima si adecvata duce la marea majoritate a esecurilor in afacere. Se intampla cu toate ca producatorii de utilaje si echipamente furnizeaza documentatia pentru intretinerea recomandata. Mai mult, urmarirea timpului in circulatie/masinile spalate si instruirea necesara pentru indeplinirea acestor sarcini sunt adesea trecute cu vederea. Asta pana cand problemele legate de echipamente devin evidente.

Asadar, primul pas catre prevenire atunci cand vine vorba de intretinerea echipamentelor dumneavostra este citirea documentatiei primite de la producator. Urmeaza apoi punerea in aplicare a unui protocol de prevenire corespunzator. Odata ce ati inteles functionarea si intretinerea necesare, atunci puteti pune in aplicare o lista de verificare cu tot cu instruirea necesara.

Citeste si

Intretinerea echipamentelor pentru spalatorii auto II

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments