Kit reparatie parbriz - cum sa iti repari singur parbrizul ciobit

Kit reparatie parbriz – cum sa iti repari singur parbrizul ciobit

Criblura, pietricele, sau alte elemente micute si tari care iti lovesc parbrizul in timpul condusului…Sunt acele mici elemente cu daune destul de mari. Daune in primul rand pentru buzunar, caci, de multe ori, te gandesti la inlocuirea parbrizului.

Caci, daca nu, cum altfel sa repari aceste micute ciobituri? Pai iti spunem noi: kit reparatie parbriz se cheama.

Cum se sparge un parbriz?

Pentru a face fata problemei, mai intai trebuie sa stii cu ce ai de a face.

In primul rand, parbrizele auto sunt lipite. O lovitura a sticlei, chiar si una destul de puternica, nu va duce la faramitarea, respectiv spargerea completa. Deci, nu risti sa ramai cu parbrizul tandari, pe jos.

De ce o astfel de caracteristica?

Pai este suficient sa iti imaginezi ce ar fi daca, in timpul condusului, o piatra loveste neasteptat parbrizul si acesta se face tandari, zburand in interiorul masinii. Foarte grav, nu?

Totusi, proprietatea aceasta de mentinere a sticlei ca un tot unitar nu inseamna ca impactul nu va lasa urme. Cu o forta de impact mare, vor aparea o serie de fisuri din punctul de impact, adica asa numita “panza de paianjen”.

Daca impactul este minor, deteriorarea parbrizului se va vedea doar in punctul de impact. Aceasta poate fi o deteriorare minora a stratului superior al geamului sau o problema mai profunda, care, cu siguranta, va fi foarte vizibila pentru sofer.

Ce se intampla cu o ciobitura a sticlei?

Cele mai grave efecte pe care le poti vedea se intampla iarna. Asta pentru ca diferentele de temperatura, inghetul si dezghetul vor duce de la o mica ciobitura la o panza de paianjen pe parbriz.

Un astfel de defect destul de maricel al parbrizului cu siguranta ca va complica lucrurile si la inspectia tehnica periodica.

Solutia salvatoare: Kit reparatie parbriz

Kit reparatii parbrize geamuri faruri GLASS DOCTOR K2 80gIn timp ce o astfel de imperfectiune iti aduce ceva dificultati legale, contrar opiniei publice, nu te obliga intotdeauna sa inlocuiesti parbrizul.

Desigur, daca partea ciobita este destul de mare sau este aproape de marginea sticlei, inlocuirea parbrizului devine o solutie necesara.

In schimb, daca partea ciobita este de cel mult 10 cm, merita sa folosesti un kit reparatie parbriz, care va restabili aspectul si structura initiala.

Un astfel de kit este cel de la K2 – Glass Doctor, care merge si la faruri. Cum functioneaza acesta?

Substanta este o rasina speciala, care se aplica pe partea ciobita, o umple, apoi se intareste si se lipeste de sticla. Datorita acestui sistem de functionare, sticla nu numai ca va arata ca noua, dar si structura va deveni din nou compacta (ceea ce elimina riscul de fisurare).

Repararea cu ajutorul unui kit reparatie parbriz

GLASS DOCTOR K2

Aceasta este o procedura pe care o poti face singur. Principala conditie este, insa, sa te familiarizezi putin cu elementele componente ale kit-ului, caci fiecare are o functie specifica in timpul reparatiei, iar utilizarea corecta a tuturor elementelor se va vedea in rezultatul final.

Asadar, cel mai important element al setului este aplicatorul de silicon. Cu ajutorul lui vei introduce rasina care se afla intr-un tub mic.

Forta de strangere potrivita se obtine datorita seringii mici cu un stift, in timp ce etansarea este garantata de garnitura care leaga aplicatorul cu geamul. Ultimul element este folia de intarire, care la finalul reparatiei va facilita intarirea rasinii si nivelarea suprafetei sticlei.

Proba practica: eliminarea imperfectiunilor de pe parbriz

Cel mai bine este sa te apuci de treaba intr-o zi insorita, cu cer senin, cu masina parcata cu fata catre soare.reparatie parbriz

Prima si cea mai importanta activitate este curatarea completa a zonei care necesita reparatia. Pentru asta poti folosi ceva ascutit cu care sa elimini eventualele aschii, dupa care cureti bine si degresezi cu alcool suprafata.

Asta pentru ca, prin procesul de reparatie vei plasa o garnitura speciala pe sticla, care ar trebui sa inconjoare partea ciobita.

Pozitionarea corecta si stransa a garniturii si a aplicatorului de silicon pe ciobitura este necesara pentru ca rasina sa fie aplicata sub presiune, asezata exact in locul reparat. Dupa plasarea garniturii si aplicatorului, introdu in aplicator rasina pregatita corespunzator (dar nu toata!), Si apoi aseaza cu grija si strans seringa in aplicator.

Seringa va indeplini doua functii pentru tine. In primul rand, datorita tragerii puternice inapoi, acesta va indeparta bulele de aer din rasina. In aceasta pozitie, seringa trebuie lasata cel putin 10 minute.

Apoi gliseaza declansatorul seringii in jos. Poti perfora seringa cu un stift pentru a pune aer in ea si creste astfel presiunea asupra rasinii. Apoi, insa, trebuie sa folosesti un stift pentru a inchide aceasta gaura pentru a nu scapa de aer.

Dupa apasarea declansatorului, lasa seringa inca 20 de minute in pozitie.
Dupa acest timp, indeparteaza seringa, aplicatorul si garnitura, precum si lipiciul ramas.

Acum nu trebuie decat sa lipesti folia de intarire pe care pui mai intai o picatura de rasina. Lasa filmul cateva zeci de minute la lumina soarelui, apoi indeparteaza-l.

Si asa nu mai ai nevoie de un parbriz nou

Sa nu ne amagim. Optic, efectul final al unei astfel de reparatii nu este intotdeauna o indepartare perfecta a ciobiturii. Imbunatatirea aspectului parbrizului este insa vizibila, iar locul de fisurare este adesea posibil sa fie gasit numai dupa o examinare amanuntita. Si acest lucru este suficient pentru a elimina problemele posibile in timpul unei inspectii sau revizii de rutina.

Mai important, aceste probleme vor disparea deoarece, datorita rasinii intarite, sticla va deveni compacta din nou si nu va mai avea riscul de ciobire si crapare.

Si, in sfarsit, cea mai mare parte a problemei a fost cea care pe care o asteptai cand ai cautat o alternativa la inlocuirea intregului parbriz.

Preparatele K2 GLASS DOCTOR iti permit sa faci singur reparatia, cu o fractiune din costul inlocuirii parbrizului.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments