Masinile electrice si beneficiile lor asupra mediului

Masinile electrice si beneficiile lor asupra mediului

Tot mai multi dintre noi alegem sa ne indepartam usor usor de combustibilii traditionali in favoarea electricului, din motive financiare si de impact asupra mediului.

Am analizat cateva domenii cheie in care utilizarea masinilor electrice ne va aduce beneficii in zonele in care locuim si in portofelele noastre.

Avand in vedere ca prima Tesla care a iesit la drum a avut loc in urma cu mai putin de douazeci de ani (2003), am vazut o schimbare dramatica catre vehiculele electrice de la micii producatori pana la marile companii producatoare de automobile.
Aceasta schimbare are beneficii enorme pentru mediu pentru noi toti si va continua sa o faca pentru generatiile viitoare.

#1. Un aer mai curat in comunitatea in care traim

Daca locuiesti intr-un oras mare, poate ca ai observat si tu calitatea slaba a aerului, cauzata si de masinile care functioneaza pe combustibili traditionali: motorina, benzina, gaz.

Trecand la vehicule electrice, imbunatatim imediat calitatea aerului in propriile noastre cartiere. Pentru a alimenta vehiculele electrice, avem inca nevoie de combustibil, dar folosind reteaua principala pentru a obtine acest combustibil, ajutam la realizarea unui aer mai curat in apropierea caselor si a birourilor noastre.

Conform indicelui mondial al calitatii aerului, ca si exemplu, toate numerele mari provin din zone urbane, cum ar fi Beijing si Mumbai, care au condus milioane de vehicule standard. Din fericire, atat pentru China, cat si pentru India, ambele tari sunt constiente de beneficiile economice si de mediu ale electricitatii in viitorul apropiat.

Asadar, daca marile tari si metropole isi dau seama de acest beneficiu si actioneaza in acest sens, de ce sa nu o facem si noi, fiecare in parte, pentru orasul in care locuim?

#2. O din ce in ce mai mare popularitate

Vehiculele electrice nu sunt o inventie noua, dar tehnologia din spatele lor (in special, bateriile) a facut-o recent o optiune viabila pentru soferii de zi cu zi.

Multe tari, printre care si Romania, au stimulente pentru cumpararea unei masini electrice la preturi atragatoare si acest lucru a contribuit la cresterea numarului de persoane care opteaza pentru electricitate fata de un vehicul alimentat cu combustibil traditional.

Intr-un sondaj australian recent, s-a constatat ca 54,1% ar alege electricitatea din motive de mediu, in timp ce restul au votat pentru usurinta utilizarii si costul global mai mic.

Vanzarile de vehicule electrice au crescut enorm in tari precum Norvegia, care ofera multe stimulente pentru a incuraja utilizatorii sa treaca la electric. Aproape jumatate din vanzarile de masini din Norvegia anul trecut au fost pentru vehicule electrice. Avand in vedere ca Norvegia are rezerve vaste de petrol si gaze, acest lucru arata cat de hotarati sunt sa devina electrici.

#3. Costuri reduse

Vehiculele electrice sunt inca mai scumpe in comparatie cu o masina alimentata cu combustibil traditional, dar aceasta discrepanta este redusa in fiecare an.

Cheltuielile principale ale masinilor electrice sunt acumulatorii care le alimenteaza si, pe masura ce tehnologia se imbunatateste, aceste costuri vor scadea in mod natural.
O economie vizibila pentru masinile electrice este costul combustibilului pentru a le folosi.
In SUA, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, costul combustibilului electric fata de benzina a aratat o economie de peste cincizeci la suta in favoarea electricitatii.

Pe langa facturile anuale de combustibil, trebuie sa luati in considerare si faptul ca masinile electrice nu au nevoie de aceeasi cantitate de intretinere anuala, datorita numarului mai mic de piese mobile.
Inca au nevoie de aceeasi intretinere pentru anvelope, frane si suspensii, dar niciuna pentru motorul in sine, deoarece exista o singura parte in miscare.
Deoarece multi producatori de vehicule ofera garantii extrem de lungi asupra acumulatorilor, puteti conduce in conditii de siguranta ani de zile inainte de a fi nevoie sa investiti in intretinere pentru a mentine masina pe drum.

#4. Un mediu mai curat pentru noi si generatiile viitoare

Stim deja ca utilizarea vehiculelor electrice va imbunatati aproape instantaneu calitatea aerului in zonele urbane. Accentul se pune pe modul in care masinile care nu functioneaza cu combustibil traditional vor imbunatati mediul in ansamblul sau.

In zonele in care este fezabil, vedem acum guvernele care investesc in alternative de energie regenerabila, cum ar fi energia solara, eoliana si mareea. Cu dependenta noastra tot mai mare de electricitate, vedem multe companii si tari care cauta sa gaseasca metode mai curate pentru a crea energie.

Energia nucleara poate fi o sursa de energie foarte curata, dar are dezavantajele ei, asa cum sa vazut dupa tsunami-ul Fukushima, eveniment care a avut ca rezultat un dezastru nuclear.
Cea mai buna solutie pentru generarea de energie electrica este de a avea o retea vasta de surse regenerabile, care sa faca fata cerintelor enorme impuse retelelor noastre nationale. Prin utilizarea energiei curate, ne vom reduce dependenta de combustibilii fosili, care la randul lor vor reduce numarul de gaze nocive care sunt eliberate in atmosfera in fiecare an.

#5. Crearea unei noi economii

Nevoia de energie curata a creat o noua economie care a fost si va continua sa creasca pentru a satisface cererea.

Ultima data cand am vazut o noua economie creata a fost atunci cand internetul a inceput sa fie un instrument esential pentru companii.

Multi producatori de petrol investesc acum puternic in energie regenerabila, inclusiv solare, maree, eoliene si geotermale, pentru a ramane in topul pietei producatoare de energie.
Investitia continua in surse regenerabile a creat multe locuri de munca pentru ingineri si fabrici de productie pentru a putea deservi piata in expansiune.

#6. Mai curat, mai verde

Chestiunea nu este daca veti cumpara o masina electrica ci mai degraba cand. Cu suficiente stimulente disponibile pentru cei care aleg sa achizitioneze o astfel de masina, motivele pentru care inca nu se intampla incep sa fie redundante.

Asadar, consultati dealerii de electrice pentru a vedea mai exact ce reduceri si beneficii va ofera. O astfel de achizitie poate fi mai ieftina decat va asteptati si, in mod sigur, in momentul in care va veti hotara sa faceti acest pas, puteti fi siguri ca veti contribui la un viitor mai curat si mai verde pentru noi toti.

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments