Polisare faruri

Polisare faruri intr-o ora

Acceptati provocarea! De ce sa mergeti intr-un atelier specializat sa beneficiati de o polisare a farurilor cand o puteti face singur? Si in mai putin de o ora!

Convingeti-va singur!

Buna intentie si initiativa trebuiesc sa fie insotite de o ora de timp liber. Pentru a economisi ceva bani si totodata de a beneficia de faruri bine intretinute care sa asigure vizibilitate optima trebuie doar sa urmariti urmatorii pasi:

Inceputul.

Acoperiti toata suprafata din jurul farului cu folie adeziva, hartie, sau orice alt material care sa fie bine fixat si sa protejeze suprafata.

Incepeti polisarea cu hartie de smirghel abraziva, cu miscari circulare. Urmeaza hartia de 800, care indeparteza eficient stratul exterior de policarbonat datorat radiatiilor UV. Treptat, treceti la granulatii cat mai fine si terminati cu 3000.

Dupa ce ati terminat cu polisarea, procedati la curatarea suprafetei cu K2 T6, pentru a o degresa bine si a indeparta orice urma de murdarie.

Odata curatata si degresata bine suprafata farului, o puteti lustrui cu ajutorul pastei K2 Lamp Doctor. Aceasta o puteti aplica manual (puneti o cantitate mica de produs pe un burete fin si aplicati pe suprafata prin miscari circulare) sau automat (mai rapid si mai putin obositor, cu ajutorul masinii de slefuit si un burete foarte fin).

In cazul in care va hotarati sa lustruiti suprafata farului cu ajutorul masinii de slefuit, trebuie sa tineti cont ca, daca apasati prea tare sau tineti aparatul prea mult timp in acelasi loc, veti crea distorsiuni ale curburii lentilei. Si, chiar daca nu va afecta negativ distributia de lumina pe sosea, va intrautati aspectul lampilor.
Cel mai bine: lustruiti cu miscari circulare rapide si decisive, astfel veti obtine cele mai bune rezultate.

Tot acest proces ar trebui sa reduca considerabil rata de curatare a farurilor si sa previna murdarirea, ingalbenirea si deteriorarea pe o perioada destul de indelungata.

Pe internet am gasit diverse propuneri de a acoperi suprafata farului proaspat curatat cu o protectie cu filtru UV. Suna bine. Asa ca putem lustrui farul cu K2 Quantum – ceara de protectie.

Finalul.

Intreaga operatiune descrisa mai sus dureaza, in medie, cam o ora, care nu se considera deloc sa fi fost irosita!

 

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments