Protectie ceramica K2 Gravon dupa 4 luni de la aplicare

Protectie ceramica K2 Gravon dupa 4 luni de la aplicare

Michał a aplicat protectia ceramica a lacului K2 Gravon la noul Peugeot 301. Hai sa vedem care este parerea lui la 4 luni dupa aplicare…

301ka este prima masina noua achizitionata de Michał. Bucurie mare, apreciere enorma, grija. Deh, toti cei care au achizitionat o masina noua de la reprezentanta stiu prea bine sentimentul.

Dupa euforia de moment, bineinteles, primul gand a fost cum sa faca sa protejeze aspecul masinii pentru cat mai mult timp. Luciul acela impecabil, lipsa oricaror zgarieturi si imperfectiuni. Este o imagine pe care orice sofer ar dori sa o vada.

“Sunt paranoic. Asta spun prietenii si familia. Masina trebuie sa mearga! Da, ea trebuie sa mearga, dar asta nu este suficient pentru mine. Vreau mai mult. Vreau sa arate cat mai bine – oricand, oriunde.” Asta spune Michał in privinta autoturismului proaspat achizitionat.

Si cu grija pentru masina cea noua, Michał a inceput la fel ca toata lumea. Spalare, ceara, solutie de innegrit cauciucurile, silicon pentru intretinere plastic. Dar de fiecare data, cu gandul ca acestea sunt doar niste solutii pe termen scurt.

Atunci a fost chiar momentul lnsarii protectiei ceramice Gravon K2, careia Michał s-a hotarat sa ii dea o sansa. A aplicat acoperirea ceramica de unul singur (nu este nevoie de un specialist pentru aplicare). Cunostintele si metoda de aplicare au fost luate de pe net.

Cum se aplica protectia ceramica?

Intregul proces a inceput joi. Prima spalare, spuma activa. Apoi sampon fara ceara si clatire. Dupa doua ore de la spalare, pe plastilina inca se mai lua murdarie, asadar a insistat. Masina trebuia sa fie impecabil de curata.

“Cum m-am descurcat? Simplu. Atomizor cu sampon auto fara ceara, argila auto (clay bar) si curatarea murdariei din porii vopselei. Plastilina s-a descurcat perfect, dar am mers un pas mai departe si am folosit K2 Tar Remover si K2 Roton pentru o curatare impecabila. Dupa aceste tratamente, inca o spalare si o uscare.” Asa isi aminteste Michał despre acea seara de joi.

Vineri a venit timpul pentru inspectia lacului. Masina era perfect curata, dar se puteau vedea zgarieturi mici si circulare. Prin urmare, au intrat in actiune 1 bucata masina de lustruit si 1 pasta de lustruit K2 Luster Q5. S-au dovedit a fi suficiente pentru ca micile imperfectiuni sa dispara.

Urmatorul pas a fost degresarea cu K2 Klinet.

Munca de weekend

Sambata, 6 dimineata. Prima data ceai, apoi aplicarea protectiei ceramice.

“Recunosc ca mi-a fost frica sa nu stric ceva. N-am facut astfel de lucruri in viata mea, dar pretul pe care mi l-au dat profesionistii a fost inacceptabil.
Am pus cateva picaturi pe aplicator apoi am dat pe masina. Cand au aparut culorile curcubeului a fost un semn ca este ok. Incet incet, am aplicat pe toata masina. Recunosc, este o treaba pentru cei cu rabdare. Dupa o zi intreaga de munca, am aplicat protectia ceramica de trei ori. Masina arata ca si cum ar fi fost turnata in sticla. Ce efect!”

Dupa aplicare, Michał a tinut masina in garaj pentru cateva zile. A fost foarte grijuliu si a vrut ca acoperirea ceramica sa se intareasca la maximum. In fiecare zi, o cura de soare, iar dupa inapoi in garaj.

Prima saptamana masina a fost spalata numai cu apa sub presiune, fara nici un fel de substante chimice.

Concluzie

Au trecut de atunci 4 luni, iar masina a rulat in fiecare zi.

“Arata fabulos in soare!” spune proprietarul.
“Masina se murdareste mai putin si se curata mai usor, folosesc doar un prosop pentru uscare, nu trei cate foloseam pana acum. Condusul pe ploaie este o placere, datorita stratului ceramic, de pe care apa se scurge foarte usor.
Munca este imensa dar rezultatul este uimitor. Va doresc voua, celor care ati dezvoltat aceasta protectie ceramica auto sa ramaneti cat mai mult pe piata. Pentru ca intr-adevar merita. Merita sa o faci singur – satisfactia este incredibila!”

Acestea sunt cuvintele lui Michał, care ne-au impresionat foarte tare, la fel ca si filmuletul pe care l-a trimis:

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments