spalatorii auto

Intretinerea echipamentelor pentru spalatorii auto II

Mentenanta echipamentelor

Stabilirea unui program de mentenanta sau a unei liste eficiente de revizie poate varia de la o afacere la alta, in cadrul aceluiasi domeniu de activitate.

Lanturile/business-urile mari de spalatorii auto se bazeaza pe masuratori testate in timp pe baza pietei, echipamentelor si volumul de spalare specific. Ele pot mentine stocuri mari de piese si pot instrui personal specializat propriu pentru intretinerea utilajelor. Prin intremediul acestor masuri, ele isi asigura o perioada minima de reparatie – timp de nefunctionare.

Afacerile mai mici, pe de alta parte, nu pot avea luxul practicilor de intretinere incercate si adecvate. O spalatorie auto mai mica ar trebui sa inceapa cu intervale de intretinere recomandate de producatorul echipamentului. Apoi, treptat, sa adauge la programul de mentenanta problemele specifice locatiei si tipului lor de activitate. Folosirea manualelor si informatiilor puse la dispozitie de catre producatori ar trebui sa minimizeze timpul de invatare.

Planuri de intretinere bine documentate

Totusi, o regula buna pentru orice afacere este sa se asigure ca planurile de intretinere sunt bine documentate. Asigurati-va ca aveti programe stabilite la un interval determinat de timp si ajustate in functie de necesitati. Mentenanta se va face in functie de numarul de masini, neputandu-va asuma operatiuni care sa se potriveasca mediei. Chimia, conditiile meteorologice sau tipurile de murdarie sunt de asemenea cativa factori care vor influenta gradul de uzura al echipamentelor dumneavostra. Desi recomandarile de intretinere ale producatorilor sunt un start bun, se pot programa, de asemenea, si mentenante personalizate. Ele se pot face in funtie de localizarea si performantele spalatoriei dumneavostra. Un exemplu bun sunt cele sezoniere conform gradului de aglomerare. Astfel veti avea mentenante preponderent iarna, in regiunile nordice sau preponderent primavara, atunci cand acesta este anotimp ploios iar spalatoria devine aglomerata.

Tinand cont de toate acestea, asigurati-va ca ati examinat cu atentie echipamentul si invatati sa identificati cum si unde ar putea sa clacheze. Incercati sa evitati pe cat posibil intreruperile de functionare si inlocuirea prematura a pieselor.

Valoarea upgrade-urilor

Avand piesele de schimb necesare la indemana va poate ajuta sa economisiti timp si bani, atunci cand aveti de inlocuit ceva la un echipament.

Majoritatea echipamentelor din spalatoria dumneavostra sunt atat de fiabile incat este de ajuns o mentenanta stabilita la anumite intrvale de timp. Se poate intampla totusi ca un utilaj sa clacheze atunci cand va asteptati mai putin. Asadar, in functie de istoricul reparatiilor, ar fi bine sa investiti intr-un stoc de piese care, din experienta, tind sa clacheze mai des.

Atunci cand investiti intr-o piesa de schimb sau un stoc de piese de inlocuire, verificati intotdeauna daca exista versiuni mai noi sau imbunatatite. Ar trebui sa cautati produse noi care sa va permita sa va mariti fluxul, viteza, calitatea, economiile sau venitul.

In cazul oricarei spalatorii auto, urmariti indeaproape costul si timpul petrecut pentru repararea echipamentelor. Astfel, veti putea decide pe viitor cand este timpul sa faceti un upgrade sau sa achizitionati un echipament nou.

Responsabilitate

Dupa adoptarea unui program de mentenanta pentru echipamentele dumneavostra, este necesar sa tineti cont de orice actualizari ale produsului. In caz de reparatie, fiti atenti sa urmariti defectiunile, serviciile si costurile reparatiilor.

Cu un plan de intretinere eficient si un program bine determinat, o echipa profesionista si un manager performant, spalatoriile auto pot fi protejate de intreruperi de activitate. Astfel nu va mai faceti griji datorate defectarii echipamentelor si puteti asigura operatiuni productive si profitabile.

Prin mentenanta echipamentelor dumneavoastra puteti livra o experienta cat mai placuta clientilor dumneavostra, sa cresteti durata de viata a echipamentelor si sa eliminati cele mai multe dintre defectiuni.

Citeste si

Intretinerea echipamentelor pentru spalatorii auto I

Like si share:
Urmareste
Notifica despre
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments